'The Ports of Flanders – Key Facts and Figures 2016' is uit

in
Nieuws

De Vlaamse havens waren in 2016 goed voor een goederenoverslag van 283 miljoen ton. Er werd voor 4 miljard geïnvesteerd. De export bedroeg bijna 132 miljoen ton. Dit en nog veel meer staat vanaf nu te lezen in ‘The Ports of Flanders’.

Flanders Port Area

Deze brochure kadert in Flanders Port Area, het samenwerkingsverband van en voor de Vlaamse havens. Flanders Port Area wil de havens van Antwerpen, Zeebrugge, Gent en Oostende letterlijk en figuurlijk op de kaart zetten. Zowel in binnen- als buitenland. Door de organisatie van de Vlaamse havendag, via ministeriële missies naar het buitenland maar ook door beknopte informatie te verspreiden.

Promotie

“The Ports of Flanders” biedt een mooi overzicht van de handel en wandel van de Vlaamse havens en van de havenregio Vlaanderen. Dit aan de hand van korte stukjes tekst, tabellen, grafieken en kaarten. Doel is om havenprofessionals en potentiële investeerders uit het buitenland over de streep te trekken. Om contact te leggen en hopelijk zaken te doen. De havens kunnen deze publicatie voortaan gebruiken bovenop hun eigen promomateriaal. Ook Flanders Investment & Trade zal bij zijn internationale contacten gebruik maken van "The Ports of Flanders".

Deze brochure is tot stand gekomen dankzij de financiële ondersteuning van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken en is samengesteld door de Vlaamse Havencommissie, het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, de Vlaamse havens en Flanders Investment & Trade.

Download de brochure 'The Ports of Flanders - Key Facts and Figures' (.pdf, 11.493 kB).