Jobstudente Sara haalt pers met tweet over vakantiejob bij WL

in
MOW Mag

Sara Ozkir (23), studente toegepaste taalkunde in Leuven, ging in september als jobstudente aan de slag bij de collega’s van het Waterbouwkundig Laboratorium. De tweet die ze daarover postte, kreeg bijna 4000 likes, werd meermaals geretweet en haalde zelfs de Nederlandse pers. “Ik ben heel dankbaar voor de kans die ik bij de Vlaamse overheid heb gekregen. Je hebt geen idee hoe moeilijk het is voor een meisje met een fysieke beperking en buitenlandse roots om werk te vinden”, aldus Sara.

Nog tot december bij WL
Sara blikt enthousiast terug op haar vakantiejob: “Ik vind het een zeer rustige en vriendelijke werkomgeving. Bovendien heb ik de kans gekregen om hier tot half december nog één dag per week aan de slag te blijven, waardoor ik extra gemotiveerd ben. Dit is een enorm leerrijke werkervaring, aangezien de inhoud helemaal niet kadert binnen het domein van mijn studies. Ik wist voorheen niet wat de kerntaken van het Waterbouwkundig Laboratorium zijn. Ondertussen weet ik waar de termen ‘kentering’, ‘laagwater’ en ‘hoogwater’ voor staan (lacht).”

Wereldoorlog I en II
Bij het Waterbouwkundig Labo houdt Sara zich voornamelijk bezig met de inventarisatie en digitalisering van oude archieven van de dienst Zeeschelde. Ze wordt daarbij begeleid door collega’s Yves Plancke en Steven Kaptein. Het archief bevat metingen uit de jaren 70 die ook vandaag nog door ons departement worden uitgevoerd, maar ook brieven uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog en zelfs documenten uit de 19de eeuw. Het WL kiest ervoor om de documenten te bewaren omdat de oude meetgegevens zinvol zijn bij onderzoek naar hoe de water-, zout- en sedimenthuishouding van het Scheldeestuarium veranderd zijn. Tegelijk helpen de gegevens om oorzaken van bepaalde evoluties vast te stellen en uitdagingen voor de toekomst beter te
kunnen aanpakken.