Hoe zijn we met elkaar in contact gebleven?

MOWmag 11 - juli 2020in
MOW Mag

Afdelingshoofd Koen stuurde brief met vergeet-mij-nietjes naar alle Geotechniekers
“Ondanks de soms hectische dagen zijn we erin geslaagd om de moraal hoog te houden”, begint Wendy De Vos. “Er zijn heel wat initiatieven opgezet: ons afdelingshoofd Koen Haelterman heeft naar elke collega een brief gestuurd om een hart onder de riem te steken, met vergeet- mij-nietjes erbij.”
De collega’s plannen ook al vooruit. “Op 3 september staat ‘Geo Universalis’ op het programma: een ludieke activiteit die, afhankelijk van de maatregelen op dat moment, live of digitaal zal plaatsvinden. En we  proberen creatief om te springen met Teams. Om onze sectiechef Leen Vincke te laten weten dat ze goed bezig is, hebben we allemaal onze achtergrond veranderd in een screenshot met de woorden ‘Goed bezig, baas!’”.

Escaperoom bij afdeling Expertise Beton en Staal
“Normaal organiseren we rond 19 juni (de Dag van de Collega) onze afdelingsdag”, vertelt Stefanie Van de Velde. “Ondanks corona wilden we die dag niet voorbij laten gaan, dus hebben we via Teams en SharePoint een virtuele escaperoom opgezet. Op één week tijd hebben we verschillende opdrachten en vragen bedacht die de collega’s in groepjes moesten oplossen. Het is een heel verhaal geworden waarbij je voor elke opdracht naar een andere subsite in SharePoint moest. Als een groepje een opdracht had opgelost, kregen ze een link naar een andere subsite. Bij elke opdracht hoorde ook een filmpje en een ingesproken fragment.” Stefanie heeft die lockdown escaperoom niet alleen opgezet, maar kreeg hulp van haar collega’s Tom Van Den Branden, Alberic De Block, Cristina Vidal en Brigitte De Troyer.

Wekelijkse goeiemorgen bij afdeling Beleid
“De afgelopen maanden kregen we via Teams regelmatig een goeiemorgen van ons afdelingshoofd Ilse Hoet”, vertelt Lode Courtois. “Naast een update rond de coronamaatregelen en algemeen nieuws van en over de afdeling was dat meteen ook een goed moment om elkaar even te zien en te horen. Daarnaast organiseren alle teams hun overlegmomenten nu digitaal. En op het einde van de werkweek wordt er hier en daar al eens een e-drink ingepland.”