De job van Chandra Algoe door de ogen van dochter Diyanara

in
MOW Mag

De ene collega is verantwoordelijk voor het toezicht op baggerschepen, de andere werkt mee aan een strategische visie rond de Vlaamse havens, weer een andere staat in voor het ontwerp van bruggen en sluizen. We hebben heel veel diverse jobs en profielen in ons departement. Maar hoe kijken kinderen naar het werk van hun mama of papa?

“ Mijn mama onderzoekt de grond die andere mensen naar boven halen. Wat ik nog meer weet? Dat de aarde heel, heel oud is. Miljoenen jaren, geloof ik. En dat er van alles in de bodem zit. Leren over de wereld, ontdekken en experimenteren, dat doe ik zelf ook heel graag. Maar liever ergens met een schup dan achter een computer.”

Dochter Diyanara

9 jaar
Is gek op: de Explorer Academieboeken van National Geographic Junior, haar broer Gyan en allerlei proefjes doen zoals zalfjes maken van goudsbloemen en paardenbloemen
Wil later worden: onderzoeker, misschien wel archeoloog

‘ Mijn mama kijkt naar de grond die andere mensen boven halen’

Mama Chandra Algoe, geoloog bij Geotechniek:
“Ik werk sinds 2012 bij Geotechniek. Onze afdeling is gespecialiseerd in grondonderzoek, sonderingen, boringen, laboproeven en metingen. Ik sta onder andere in voor de geologische analyses van de boringen en sonderingen. Ik kijk bijvoorbeeld naar de samenstelling en de opbouw van de ondiepe ondergrond. Info die essentieel is bij de voorbereiding van werken, zoals de bouw van een tunnel of het herstellen van een brug. Daarnaast ben ik mee verantwoordelijk voor het beheer van het geotechnisch luik in Databank Ondergrond Vlaanderen, waarin we de ondergrond in Vlaanderen wetenschappelijk ontsluiten.”

Chandra Algoe

48 jaar werkt sinds 2012 als geoloog bij Geotechniek Behaalde een bachelor in Geologie aan de Universiteit van Suriname en een master in Bodemkunde/ Geologie aan UGent en de VUB
Houdt van moestuinieren, wandelen, knutselen, zwemmen en lezen

 

Jouw bengel in MOWmag?
Heeft jouw zoon of dochter ook een levendige fantasie? Stuur een mailtje naar teamcommunicatie@mow.vlaanderen.be en wie weet zijn jullie de volgende keer aan de beurt!